За останні роки кількість інвестицій у садівництво постійно зростає. Висока продуктивність плодових насаджень забезпечується використанням якісного посадкового матеріалу, системами опори, краплинного зрошення та протиградовими сітками; оптимальним загущенням дерев на карликових підщепах (3-5 тис на 1 га).

Детальніше...

 



За останні роки кількість інвестицій у садівництво постійно зростає. Висока продуктивність плодових насаджень забезпечується використанням якісного посадкового матеріалу, системами опори, краплинного зрошення та протиградовими сітками; оптимальним загущенням дерев на карликових підщепах (3-5 тис на 1 га).

Детальніше...

 



  Сезон закладки нових садів розпочнеться вже зовсім скоро – з кінця вересня. Від правильності посадки та подальшого догляду залежить, як швидко дерево почне плодоносити та яким урожаєм радуватиме господаря.

Детальніше...

Одним з ризиків в сільському господарстві є недостатня кількість вологи, необхідної для отримання сталого врожаю. В 1881 році відомий польський вчений-біолог Франц Каменський відкрив симбіотичне співіснування певних видів грибів і вищих рослин. Сучасною термінологією «мікориза» – це симбіотична асоціація міцелію грибів з коренями рослин. Більше 90% всіх рослин живуть в симбіозі з мікоризоутворюючими грибами, утворюючи грибокорінь. Присутність мікоризи на коренях – не виключення з правил, а правило, властиве більшості вищих рослин.
 

Детальніше...

  

      Органічним виробництвом в Україні зайнято всього 1% земель – менше 400 тис га, а експорт такої продукції складає близько 100 млн €. Україна має всі передумови для успішного ведення сільського господарства. Крім сприятливих кліматичних умов в Україні сконцентровано близько 25% світового запасу чорноземів (44% території нашої країни).

 

Детальніше...

  

  За останні роки кількість інвестицій у садівництво постійно зростає. Висока продуктивність   плодових насаджень забезпечується використанням якісного посадкового матеріалу, системами   опори, краплинного зрошення та протиградовими сітками; оптимальним загущенням дерев на   карликових підщепах (3-5 тис на 1 га). Дефіцит  груші  на  ринку  України  близько  75%.  Грушевий  сік  прямого віджиму  практично  не  представлений  на  вітчизняному  ринку.  Імовірно причиною  є  недостатня кількість/відсутність сировини для виробництва. Чи варто створювати додану вартість і наскільки ці  продукти є корисними?

 

 

Детальніше...

Грецький горіх має велику привабливість для бізнесу, оскільки горіховий сад – це інвестиція в майбутнє та багаторічний прибуток (до 100 років). Попит на грецькі горіхи постійно зростає, ринок збуту не обмежений географією та обсягами замовлень. Перевагою є тривалий термін зберігання продукту та прості умови упаковки.

Детальніше...

Потенціал розвитку горіхового бізнесу в Україні є дуже великим. Для ведення горіхівництва за грунтово-кліматичними умовами підходять лише 7% земель у світі, в тому числі й землі України. На даний час в нашій країні є 424 тисячі гектарів вільної землі, придатної для вирощування цієї культури.

Детальніше...

Інколи важко стриматись, щоб не купити заморський персик чи нектарин. Від захоплення зовнішнім видом почуття безпеки за власне здоров’я, чи здоров’я своїх близьких стає відсутнім.

Детальніше...

Груша – досить цінна плодова культура, історія якої сягає глибини віків. Академік В.Л. Комаров у книзі «Походження культурних рослин» писав: «Можна без перебільшення сказати, що груша вигодувала значну частину роду людського».

Детальніше...

Сучасне суспільство, в якому ми живемо, все більше відхиляє наявність хімічних речовин в фруктах і овочах. Масштабне дослідження проведене в Європі показало, що населення вважає проблему залишків пестицидів в фруктах і овочах четвертою по рахунку в списку проблем, що загрожують суспільству, після економічної кризи, забруднення навколишнього середовища і хвороб.

Детальніше...

Аграрне виробництво сьогодні є однією з провідних експортноорієнтованих галузей, яка забезпечує стабільність гривні, та продовольчу безпеку країни.

Детальніше...

Груша є цінним дієтичним продуктом харчування, а про задоволення від смакових якостей можна розповідати довго. Італійські, голландські та інші заморські груші - є завжди, тільки вибирай, але нерідко ці великі гарні плоди не мають смаку... Так де ж наші груші? Приблизно таким питанням задаються багато. Але чи чують вони відповідь на ці питання?

Детальніше...

Кожен громадянин нашої країни має право безкоштовно отримати2 гектариземлi пiд особисте селянське господарство. Але що ж з ними робити далi?

Детальніше...

1900 рік. В Париж на Всесвітню виставку садівництва кращі садівники з різних країн привезли плоди виведених ними нових сортів. В зал, де засідало жюрі виставки, ввійшов високий, широкоплечий, з розкішною бородою чоловік. Це був російський садовод Лев Платонович Симиренко. Він запропонував присутнім оцінити привезені ним яблука нового сорту. Побачивши зеленуваті, з великими світлими цятками плоди, члени жюрі відмовились їх дегустувати.

Детальніше...

Асоціація розвитку інтенсивного садівництва Черкащини створена в 2003 році за ініціативою садівника Маценко О.В., садівників – професіоналів Олійника М.С., Лановенка М.В. та Медолиз П.М., які і стали членами правління та засновниками Асоціації. Спочатку Асоціація налічувала 12 осіб.

Детальніше...

Плодові насадження закладають на багато років, а тому дуже важливо правильно вибрати місце під них, врахувати їх біологічні властивості, вимоги до ґрунтових умов кожної породи, а також і сорту.

Кращими строками садіння є жовтень – листопад і ранньовесняний період. У місцевості з суворими зимами краще висаджувати саджанці рано навесні, а в умовах м’якої зими – і в зимові місяці (Буковина).

Детальніше...

Придбавши саджанець, спочатку потрібно обгорнути коріння вологою тканиною, потім плівкою й добре стягти шпагатом. Якщо коріння сухе, завітряне, то найімовірніше що саджанець не приживеться. Якщо вже куплені саджанці злегка підв’яли, помістіть коріння або земляний ком у ємкість із водою й залишіть на півгодини в притіненому місці, після чого висадіть.

Детальніше...